Poznaj nowe jesienne menu COSTA COFFEE – w wersji klasycznej i lodowej

Jesienią COSTA COFFEE przełamuje konwenanse i proponuje kawy przywodzące na myśl ciepłe dni lata. I to nie tylko za sprawą takich propozycji, jak Kokosowe latte, ale przede wszystkim serwując lodowe wersje nowych kaw! Smakami jesieni COSTA COFFEE są: Słony Karmel, Biała Czekolada z Różą i wspomniany Kokos.

  • 0

Kuchnia na wymiar, za mniejsze pieniądze

Blaty laminowane zamiast drewnianych, płytki ceramiczne zamiast parkietu, czy umieszczenie płytek na ścianach wyłącznie nad blatami kuchennymi. Między innymi takie sposoby pozwalają na zaoszczędzenie sporej ilości pieniędzy podczas urządzania kuchni. Warto poznać ich więcej.

  • 0

Planujesz ślub? Nie oszczędzaj na torcie!

Okres przygotowań do ślubu to czas wytężonej pracy organizatorskiej, połączonej niejednokrotnie z wysokimi wydatkami. Naturalnym więc wydaje się szukanie obszarów, w których można choć trochę zaoszczędzić.

  • 0

Premiera kaw z nalewaka – NITRO COLD BREW w COSTA COFFEE

W czerwcu w kawiarniach COSTA COFFEE pojawiła się nowa propozycja dla smakoszy – COLD BREW, czyli czarna, esencjonalna kawa macerowana na zimno, która w krótkim czasie zyskała ogromne rzesze fanów. W lipcu COSTA COFFEE idzie o krok dalej i wprowadza do menu kawę NITRO COLD BREW! Jest to kawa macerowana przez prawie dobę, która po filtracji jest nasycana azotem i serwowana z profesjonalnego tapa. Zdaniem niektórych jej smak przypomina znanego irlandzkiego stouta.

  • 0

Dieta pudełkowa - wybierz rozsądnie.

Z dnia na dzień przybywa zwolenników diety pudełkowej. Nie ma co się dziwić, ponieważ takie posiłki są wygodne, smaczne i zdrowe, a przynajmniej takie powinny być. Niestety wraz ze wzrostem zapotrzebowania, jak grzyby po deszczu wyrastają firmy zajmujące się cateringiem pudełkowym, które często nie mają odpowiedniego zaplecza gastronomicznego i ludzi z wiedzą o tym jak panować nad jakością i bezpieczeństwem gotowanych potraw.

  • 0

Jakie wino i na jaką okazje?

Wino jest doskonałym dodatkiem do różnych dań. Jednak postawienie na stole butelki pierwszego z brzegu wina, które znaleźliśmy w sklepie, nie będzie zbyt dobrym wyborem. Jak wobec tego powinniśmy dobierać wino do okazji, aby smakowało wyśmienicie?

  • 0

Nie marnuj jedzenia. Jak organizować zapasy?

Niespodziewani goście albo brak czasu na zakupy? To te momenty, gdy doceniamy zrobione wcześniej zapasy. Warto jednak wiedzieć, jak robić je z głową, aby zawsze mieć w domu to, co niezbędne, a jednocześnie nie zmarnować jedzenia.

  • 0

Obróbka skrawaniem, czyli jak radzić sobie z warzywami w warsztacie kuchennym

Zmęczeni długą zimą i niedoborem słońca, z utęsknieniem wyczekujemy wiosny, która poza piękną pogodą przynosi także pierwsze świeże warzywa. Warto spożywać je na surowo, gdyż zachowują najwięcej wartości odżywczych. A co, gdy chcemy je poddać obróbce? Nic nie stoi na przeszkodzie! Ważne są jednak odpowiednie akcesoria. Oto podpowiedzi marki à Tab, co powinno się znaleźć w kuchennym warsztacie.

  • 0