Na targach jak w... kuchni, czyli Comitor na Warsaw Home 2019

Za nami IV edycja Warsaw Home, targów wyposażenia wnętrz. Na stoisku Comitor pojawiły się m. in. nowości od marki Blanco oraz pionierski sprzęt wyposażenia kuchennego marek Küppersbusch i Novy. Dodatkową atrakcję stanowiły pokazy live cookingu szefa kuchni Aleksandra Barona.

Warsaw Home odbyło się w dniach 3 – 6 października w podwarszawskim Nadarzynie. Wydarzenie cieszy się coraz większą popularnością, dlatego obecność na targach była  wspaniałą okazją do nawiązywania nowych relacji i wymiany inspiracji. Odwiedzający mieli możliwość obejrzenia
i przetestowania produktów oraz poznania ich funkcji dzięki wykwalifikowanym ekspertom.

Premiera nowych sprzętów

Na stoisku Comitor pojawiły się nowości od niemieckiej marki Blanco, baterie: Catris-S, Linus-S w stalowym oraz czarnym chromowanym wydaniu, a także zharmonizowane z nimi dozowniki płynów. Można było zapoznać się także z modną kolekcją Beton-Style, do której należą zlewozmywaki wykonane z imitującego ten surowiec materiału Silgranit® PuraDur®. Istniała również możliwość uruchomienia sprzętów, dlatego goście stoiska mieli okazję przekonać się jak funkcjonują one w praktyce. Poza gamą funkcjonalnych baterii i zlewozmywaków Blanco, Comitor zaprezentował też piekarniki Küppersbusch wyróżniające się innowacyjnym systemem ökotherm, który eliminuje zanieczyszczenia i cząsteczki tłuszczu. Dużym zainteresowaniem cieszył się zintegrowany z płytą indukcyjną  okap Panorama marki Novy. Minimalistyczny design został doceniony, dlatego projekt został nagrodzony nagrodą Reddot Award. Przebojem targów okazała się składana mata, czyli element ułatwiający codzienną pracę w kuchni. Jest to elastyczny, a jednocześnie stabilny gadżet spełniający rolę na przykład podstawki pod garnki lub odsączarki. Architekci, projektanci oraz potencjalni klienci mogli zapoznać się bliżej z produktami i uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania związane ze sprzętem.

Innowacyjny sprzęt, tradycyjna kuchnia

Przekonanie się o tym jak okap Panorama sprawdza się w naturalnych warunkach możliwe było podczas pokazów gotowania na żywo. Poprowadził je Aleksander Baron, szef kuchni przekładający tradycje polskiej kuchni na współczesne trendy w gastronomii. Przedstawił gościom stoiska Comitor intrygujące i nieoczywiste smaki: kiszone warzywa, kaszę, czy pieczony boczek.


Autorka zdjęć: Lidia Skuza