Pesto Ponti z bazylią oraz Pesto Ponti z pomidorami według oryginalnej, włoskiej receptury.

Dania kuchni włoskiej smakują najlepiej, gdy spożywane są w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Dlatego marka Ponti rozszerzyła swoją ofertę o Pesto z bazylią oraz Pesto z Pomidorami, w nowej gramaturze – teraz aż 190 g. Dzięki nim przygotujemy mnóstwo pysznych, aromatycznych potraw z regionu basenu Morza Śródziemnego – którymi możemy delektować się w jeszcze większym gronie.

Tradycyjna, oryginalna włoska receptura i wysokiej jakości składniki składają się na Pesto marki Ponti - wybitny sos o niezliczonym wachlarzu zastosowań.  Wystarczy łyżeczka tej niezwykle intensywnej pasty, aby stworzyć prawdziwie włoskie danie. Najczęściej podajemy pesto z makaronem ugotowanym al dente, jednak możliwości jego użycia są znacznie większe. Pesto to również smaczny dodatek do sosów, zup, gnocci, zapiekanek oraz starterów. Marka Ponti w swojej ofercie posiada aż dwa rodzaje Pesto produkowanych we Włoszech.  Pierwszy alla Genovese, czyli pesto z bazylią to sos na bazie składników z oryginalnej włoskiej receptury: bazylii, oliwy z oliwek, orzeszków pinii oraz serów Pecorino i Grana Padano dla miłośników świeżej, aromatycznej bazylii i orzechowego smaku.  W przeciwieństwie do odmiany standardowej czerwone pesto sycylijskie -  Pesto Rosso, oprócz bazylii, oliwy z oliwek, orzeszków pinii oraz serów Pecorino i Grana Padano, zawiera suszone na słońcu pomidory.  Dzięki niemu niezależnie od pogody za oknem, słoneczna włoska atmosfera pozostanie w każdej kuchni na dłużej.