Smaki Maroka – kasza kuskus marki Halina

Dania marokańskie, dzięki swoim wyrazistym smakom oraz barwą znane są na całym świecie. Chcąc odbyć kulinarną podroż do Maroka wystarczy, że sięgniemy po delikatne ziarna kaszy kuskus marki Halina przy pomocy, których przyrządzimy iście północnoafrykańską ucztę w swoim domu.


          
Kulinarna podróż
Kasza kuskus marki Halina powstaje z twardej pszenicy durum, odznaczającej wysoką zawartością białka. Jej smak jest wyjątkowo delikatny, dzięki czemu idealnie komponuje się zarówno
z dodatkami słodkimi, jak i wytrawnymi. Co więcej, przysmak ten zaledwie po 5 minutach zanurzenia w gorącej wodzie, jest gotowy do zjedzenia. Kasza kuskus szczególnie ceniona jest w kuchni marokańskiej dlatego z jej udziałem warto przygotować min. warzywne tajine, tave me presh (danie z mięsa mielonego duszonego z porem) lub po prostu jej marokańską wersję - wzbogaconą o bakalie oraz aromatyczne przyprawy.  W zależności od naszych upodobań smakowych kaszę kuskus marki Halina możemy wykorzystać również jako składnik pożywnej sałatki, farszu lub dodatek do ulubionego dania obiadowego.